Google data studio

Google data studio

Veel inzichten, geen verplichtingen

Wat is Google Data Studio?

Google Data Studio maakt het mogelijk om meerdere bronnen te koppelen en hieruit verhelderende rapportages en daarmee nieuwe inzichten te krijgen over je webshop. SlimstePrijs heeft deze koppeling met de Data Studio en daarmee kan jij meten wat de prijzen doen met je omzet, winst en welke klanten hebben besloten te kopen waar ze dit misschien eerst niet zouden doen. Verder krijg je informatie over je concurrenten, wie zijn dit en met welke concurrentie je hebt op de producten uit je shop.

Google Data Studio en voorraad

Door gebruik te maken van Google Data Studio, ook wel Platform Database Warehouse genoemd, kun je ook je reclamecampagnes optimaliseren tot maximaal rendement. En wat denk je van je eigen voorraad? Je kunt de systemen zo koppelen dat jij instelt boven welke waarde een product ‘’veel’’ voorraad heeft. Als er dan veel voorraad is, kun je de prijs misschien nog iets verlagen en Google Shopping gaat automatisch extra reclamebudget toekennen aan dit product. De mogelijkheden zijn eindeloos en eenmaal ingesteld volledig automatisch.

Businessman using smartphone and computer keyboard.

Koppelen met Google Analytics

Analytics is hierbij ook weer een zeer belangrijke factor. Als je deze koppelt, kun je trends ontdekken en hier extra op sturen. Ook zal zichtbaar worden wie online je concurrenten zijn en via SlimstePrijs is daarbij nog de extra functie om bijvoorbeeld concurrenten uit te sluiten. Een concurrent zou je bijvoorbeeld uit willen sluiten omdat daar de levertijd langer is. Een klant wil mogelijk best iets meer betalen als ze het product eerder ontvangen of als jij bijvoorbeeld meet betaalmethodes hebt.

Google Data Studio biedt veel mogelijkheden en het is goed om je er eens over in te lezen. Uiteraard kan SlimstePrijs ook zonder de Data Studio gebruikt worden. Alles werkt zoals jij dat wilt, maar door de koppeling kan je mogelijk nog net iets preciezer sturen.

Neem vrijblijvend contact op om de wensen te bespreken. Wij zullen daarbij advies geven om zoveel mogelijk voordeel te halen uit de koppeling met Google Data Studio.

Logo SlimstePrijs 2 Checker
dynamicpricing bol.com
dynamicpricing beslist.nl
Google shopping logo 2
× Hoe kan ik je helpen?