Dynamic pricing

 

Wist je dat Amazon zijn prijzen 2,5 miljoen keer veranderd per dag? Door gebruik te maken van dynamic pricing verhoog je de verkopen en maximaliseer je de omzet.

Dynamic Pricing voor e-commerce is een prijsstrategie waarbij de prijzen van jouw producten automatisch aan worden gepast op basis van een reeks vooraf gedefinieerde regels die mogelijk zijn binnen de winstmarge. Dit wordt ook wel dynamische prijsoptimalisatie genoemd.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Vraag nu een gratis demo aan.

Repricer

20% hogere marge

Het verhogen van je marge is erg eenvoudig met onze software

35% meer omzet

Meer omzet door het bieden van de laagste en beste prijs!

20% hogere prijzen

15 tot 25% van je producten in prijs omhoog

100% meer inzicht

Meer inzicht in je concurrentie om de juiste keuzes te maken

Dynamic Pricing

Waarom dynamic pricing belangrijk is voor webwinkels?

Afgelopen jaar is e-commerce gegroeid en door de corona crisis is e-commerce niet meer weg te denken uit het winkellandschap. Door de continu veranderende prijzen op het internet is het belangrijk om de prijzen aan te passen op de vraag en aanbod. Helaas is dit handmatig niet bij te houden en heb je met de dynamic pricing module van de SlimstePrijs een voorsprong op je concurrent. Onze software past prijzen automatisch aan, waardoor je jouw winst maximaliseert en tijd bespaart. 

 

Prijs is de belangrijkste factor bij een aankoop

Uit het onderzoek ‘The Future Shopper’ blijkt dat prijs en bezorging de belangrijkste factoren zijn. 64% van de deelnemers geven aan dat prijs de belangrijkste factor is om een aankoop te doen. Het is dus belangrijk om de prijzen aan te passen op het aanbod van je concurrenten. Dynamic Pricing zorgt ervoor dat je 24/7 concurrerend bent, met als resultaat een omzet stijging van gemiddeld 35%! En de concurrentie doet mee! 22% van de online ondernemers maken gebruiken van dynamische prijsstelling en 36% is dit van plan.  

Koppelingen met jouw systeem

De dynamic pricing module van de Slimsteprijs kan makkelijk gekoppeld worden met vrijwel elk systeem middels een API. Of je nu werkt met je eigen software, een open source platform of een voorraad systeem, wij kunnen jouw systeem koppelen en hebben al ruim ervaring met onderstaande systemen. Als het systeem dat jij hebt hier niet tussen staat maken wij de koppeling kosteloos, zonder enkele verplichting.

Bestaande koppelingen zijn al gerealiseerd voor: Shopify, Woocommerce, Bigcommerce, Lightspeed, Magento, Opencart en PrestashopWeet je niet hoe dit werkt dan regelen wij dit voor je. Ons werk is jou ontzorgen zodat jij bezig kunt met belangrijke dingen die niet automatisch kunnen.

Je kunt op de pagina product feed lezen hoe je een product feed kunt aanmaken.