Wat is Dynamic Pricing?

Verhoog je omzet en winst met dynamic pricing

Dynamic pricing is een prijsstrategie waarbij je gebruik maakt van dynamische prijzen in plaats van vaste prijzen. Dit principe wordt vaak gebruikt door webshops maar zie je ook steeds vaker bij fysieke winkels. Als webshop eigenaar is het belangrijk om de beste prijsstelling te kiezen, zodat je de beste prijs/kwaliteit kunt aanbieden. Wanneer je dit handmatig doet dan is dit tijdrovend en moeilijk. Om dit proces snel en gemakkelijk te doen, hebben wij slimme en handige software gebouwd die dit voor jouw producten doet! Met onze software bespaar je veel tijd en verhoog jij jouw omzet en rendement. In de snel veranderende wereld van online winkelen is het belangrijk om de beste en slimste prijs te hebben.

Waarom dynamic pricing een must is voor e-commerce ondernemers?

An important reason is time. By automating pricing, there is no need to manually change your prices. With the dynamic pricing module  of SlimstePrijs this happens automatically and saves you a lot of time. The main reason is of course more profit. The research ‘The Future Shopper’ shows that price and delivery are the most important factors. 64% of participants indicate that price is the most important factor when making a purchase. It is therefore important to adjust prices to the offers of your competitors. With a dynamic price you remain competitive 24/7, increasing turnover by an average of 35%! In addition, several online shops are already working on this strategy. Research has shown that 22% of retailers already use price information software and 36% plan to use price information software next year. Of course, they don’t do this without reason. Because you automatically adjust the prices, you will achieve great results. The power of dynamic pricing is:

Wat is Dynamic Pricing
  • Hogere marge
    Onze software is niet gemaakt om de prijzen alleen maar naar beneden te zetten. De kracht van de SlimstePrijs software is dat we de concurrenten scannen en aan de hand van deze prijs kun jij jouw verkoopprijs bepalen. Verkoop jij een broek voor €80,- en de laagste prijs op internet is €100,-. Dan kun je instellen dat je 5% onder de goedkoopste broek wilt verkopen. Hierdoor verkoop je de broek niet voor €80,- maar voor €95,-. Hierdoor ben je nog steeds de goedkoopste en is je marge hoger.

  • Meer omzet
    Door het inzetten van dynamic pricing hebben onze klanten gemiddeld 35% meer omzet.

  • Prijzen tussen de 15% en 20% hoger
    Door te kijken naar concurrenten en de prijzen daaraan aan te passen, stellen we prijzen vaak hoger in. Hierdoor houd je meer marge over en heb je een beter rendement op je producten.

Geen zorgen meer dat je prijzen niet goed staan

De software van de Slimsteprijs verzamelt zeer nauwkeurig de juiste prijzen van je concurrenten. Met deze data heb je de juiste inzichten van de markt waarin jouw producten worden aangeboden. Aan de hand van de data kun jij inspelen op mogelijkheden in de markt, waardoor de marge en de omzet van je winkel omhoog gaat. De SlimstePrijs heeft verschillende pakketten die opgebouwd zijn uit het aantal producten dat je wilt scannen en de regelmaat(dagelijks, wekelijks en maandelijks). Hierdoor is er voor elk bedrijf een geschikt pakket.

Automatisch prijzen aanpassen op de manier die jij wilt

Onze software is gemaakt om op veel verschillende manieren de prijzen van de concurrenten op te zoeken en aan te passen. Wij hebben klanten die dit via EAN codes doen maar dit kan ook op artikelnummer. Wij bouwen de software op de manier dat jij wilt.

Werk met je eigen marges

Het laatste dat je wilt is dat je de producten aanbiedt voor een te lage prijs, maar daarnaast wil je de producten niet voor een te hoge prijs aanbieden. In onze software stel je de gewenste marges in, zodat je weet wat er minimaal overblijft bij een aankoop. Aan de hand van de instellingen kun je kijken welke prijsstrategie het meeste rendement voor je opbrengt. Onze betrouwbare dynamic pricing software zorgt ervoor dat de prijzen aangepast worden op de prijzen van de concurrentie.

Stock market prices
Automatisch prijzen aanpassen voor jouw webshop!

Het doel van de SlimstePrijs is om ondernemers te ontlasten door dynamic pricing in te voeren. Onze ontwikkelaars hebben voor bijna alle platformen handige koppelingen gemaakt waardoor vrijwel elk systeem dat middels een API gekoppeld kan worden. 

Wij hebben koppelingen met:

Dynamic pricing is een interessant ontwikkeling als je stappen wilt gaan maken met je webshop. Het handmatig aanpassen van prijzen is niet meer van deze tijd en neemt te veel tijd in beslag. Met onze software nemen wij al deze handmatige taken van je over en zorgen wij ervoor dat de winst en de omzet verhoogd wordt. Aan de hand van je eigen marges stellen we regels in, zodat je nooit met verlies en product verkoopt. Mocht je vragen hebben over dynamic pricing of wil je meer informatie, dan kun je contact met ons opnemen.

Logo SlimstePrijs 2 Checker
dynamicpricing bol.com
dynamicpricing beslist.nl
Google shopping logo 2
× Hoe kan ik je helpen?